Okul Disiplin Kurulu Toplantısında Alınan Kararlarımız

Okul Disiplin Kurulu Toplantısında Alınan Kararlarımız

22.08.2023 10167

Çiğli Necip Fazıl Kısakurek  Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu

Okul Disiplin Kurulu Toplantısında Alınan Kararlarımız

KARAR TARİHİ: 04.09.2023

KARAR NO: 1

1-Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin Öğrenci davranışları, Ödül ve Disipline ilişkin iş ve işlemleri ile ilgili 157-158-159-160-161-162-163-164-165-166. maddelerinin ve aynı Yönetmeliğin sınıf geçme, devamsızlık, geç gelme, öğrenci başarısının değerlendirilmesi, sınıf tekrarı ile ilgili 35-43-44-45-48-49-50-51-53-54-55-56-57-58 ve 59.maddeleri bir kez daha Sınıf Rehberlik Çalışma Planlarındaki planlamaya göre sınıf öğretmenleri aracılığı ile rehberlik ders saatinde tüm öğrencilere Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından bir kez daha okunup hatırlatılması,

2- Öğrencilere Okul öğrenci Ödül ve disiplin Kurulu'nun sadece cezalandıran bir kurum değil, olumlu davranışlar gösteren öğrencileri ödüllendiren bir kurul olduğu duyurulup açıklanacaktır. Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu faaliyetleri veli, öğretmenler, rehber öğretmen iş birliğiyle yürütülecektir. Okulumuzda olabilecek disiplin olaylarının nedenleri önceden araştırılarak önlemler alınabilmesi için (devamsızlık, derse geç gelme, kılık kıyafet sorunları, olumsuz davranış, sınıf içi davranışları, okul içi davranışları, akademik başarıları vb) okul idaresi, rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenleriyle koordineli bir şekilde çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca öğrencilerin tespit edilen olumsuz davranışları, okul ve toplu yaşama kurallarına uymasını sağlamak için, en kısa zamanda velilere ve ders öğretmenlerine bildirilecek ve birlikte çalışılacaktır.

3-Devamsızlık yapan öğrencilerin sınıf rehber öğretmenlerince ailelerinin aranması ve çocukları ile ilgili bilgilendirilmesi, Mazeretsiz olarak geç kalmayı ve devamsızlık yapmayı alışkanlık haline getirmeye çalışan öğrencilerle ilgili olarak idarece işlem yapılacaktır. Sene başı öğretmenler kurul toplantısında alınan kararlara göre İlk ders saati geç kalan öğrenci yoklama fişine yazılıp öğretmen tarafından e-okula geç olarak işlenecektir. 5 GÜN GEÇ DEVAMSIZLIK e-okul sisteminde otomatik olarak YARIM GÜN devamsızlık sayılacaktır. Okul ders veya teneffüs saatlerinde öğrencilerin, okul idaresinin izni olmaksızın okul sınırları dışına çıkmamaları gerektiği konusunda özellikle sınıf rehber öğretmenleri tarafından rehberlik derslerinde uyarılacaktır.

4- Okulda öğrencilere ait her türlü elektronik eşyanın (kameralı ve kamerasız cep telefonu,Mp3 çalar, i-pad, ses ve görüntü cihazları) amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi ve daha etkin ders dinlenmesi için öğrenciler bu tür cihazları okula, telefon kutularına koymak şartı ile getirebilecektir. . Cep telefonlarını okul içinde, ders saatleri dışında, aileleriyle iletişim sağlamak için kullanacaklar, okul içerisinde uygunsuz, hoş olmayan fotoğraf çekip sosyal medyada yayınlamayacaklardır. Kurala uymayan ya da ders esnasında cep telefonunu kullanan öğrencilerin telefonlarına el konulacak, rehberlik servisine teslim edilecek. İlkinde öğrenci yazı ile uyarılacak, velisine teslim edilecektir. İkincisinde disiplin işlemi yapılacaktır.Cep telefonunun kullanımı ile ilgili olarak her sabah sınıf başkanı ve nöbetçi öğretmen kontrolünde Okul Müdür Yardımcıları odasının karşısından bulunan dolaplara konulmasına karar verildi. Telefonların herhangi bir sebepten dolayı zarar görmesi veya kaybolması durumunda okul idaresinin sorumlu tutulmaması gerekliliği, sorumluluğun tamamen öğrenci velisinde olduğuna karar verildi.

5-Öğrenci velilerimizin çocukları ile ilgili bir problem olduğunda, okulu aramaları gerektiğinde çocuklarının cep telefonunu değil okul telefonunu aramalarının daha uygun olacağı ve bu önerinin ilk toplantıda velilere hatırlatılmasına karar verildi.

6- Boş geçebilecek derslerdeki öğrencilerin denetim altına alınması ve olumlu faaliyetlerde bulunmalarının sağlanması için tedbirler alınacaktır. Nöbetçi öğretmenler tarafından boş dersler doldurulacaktır.Öğrencilere boş derste çıkamamaları, okuldan ayrılmamaları konusunda gerekli uyarıların yapılmasına karar verildi.

7-Nöbetçi yönetici, öğretmen ve öğrencilerin nöbet yönetmeliğine uygun hareket etmelerine, nöbetçi öğrencilerin nöbetçi öğretmenler tarafından denetim ve kontrolünde yapılmasına ve nöbetçi öğrencilerin ne olursa olsun nöbet yerlerini terk etmemelerine karar verildi.

8-Kantinden alınan yiyecek ve içeceklerin kesinlikle sınıflara çıkarılmamasına,

9-Öğrenci kıyafetleri konusunda hassas davranılması, bu konuda tüm öğretmenlerin hassasiyetle hareket ederek öğrencinin ikilem yaşamasının önlenmesi, Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerin mutlaka spor kıyafeti ile derse iştirak etmesine, Kız ve erkek öğrencilerin okula uygun kıyafetlerle gelmeleri için velilerin, öğretmenlerin ve idarenin iş birliği yapmasına karar verildi.Okul Aile Birliğinde alınan kararla Okul Tişörtü Gri renk Pantolan koyu siyah olarak belirlendi.

11-Öğrencilerin okul girişine dışarıdan arkadaş çağırmamasına, bu konuda Sınıf Rehber Öğretmenlerinin öğrencilere gerekli uyarıları yapmalarına,

12-Öğrencilerin Sınıf Rehber Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle sosyal aktivitelerin içine katılarak yetenekli olduğu yönün ön plana çıkarılması ve enerjisinin boşaltılmasının sağlanmasına, Öğrencilere okul rehberlik servisi tarafından düzeylerine göre ders çalışma programları hazırlanması ve bu konuda öğrencilere Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından rehberlik edilmesine,

13- Sosyal etkinliklerde okulumuzu temsil eden ve başarılı olan öğrencilerimize başarı belgesi verilmesi ve okulun imkânları ölçüsünde bayrak törenlerinde ödüllendirilmesi desteklenmesine,

14- Okulun eklenti ve donanımlarının, araç-gereçlerinin ve dersliklerin öğrencilerde aidiyet duygusu oluşturarak temiz ve özenli kullandırılmasına,

15-Olumsuz davranış gösteren öğrencilerin durumları ile ilgili olarak sınıf öğretmenine bilgi verilmesine, velisinin okul idaresi tarafından aranılarak okula çağrılmasına ve gerekli işlemlerin ivedilikle yapılmasına, Öğrenci velilerimizin çocuklarını okul saatleri içinde almaları gerektiğinde, bizzat gelip almaları gerektiği, İlçe dışındaki velileri için ise idare ile iletişime geçmelerine karar verildi.

16-Öğrenci çantalarında ders araç-gereci dışında herhangi bir şey bulundurulmamasına, bulunması halinde öğrencinin velisine haber verilip toplanan eşyaların imha edileceğinin öğrencilere bildirilmesine,

17-Ders araç-gereçlerini getirmemeyi alışkanlık haline getiren öğrencilere hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanacağına, Ders araç-gereçlerini getirmemeyi alışkanlık haline getiren öğrencilere hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanmasına karar verildi.

18-Öğrencilerin derslere vaktinde girip çıkmasının sağlanmasına, Öğle aralarında sınıflardan çıkmayan öğrencilerin denetim altında olması için nöbetçi öğretmenlerce sınıf kapılarının açık tutulması karar altına alındı.

19-Okul etkinlikleri ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin okul kurallarından muaf olmadığı, çalışmalar dahil öğrenciye yakışır giyim kuşam ve davranış sergilemeleri gerektiği, bu konuda etkinlikleri organize eden öğretmenlerin gerekli hassasiyeti göstermeleri kararı alındı.

20-Öğretmenlerin; öğretmen-öğrenci ilişkilerinde sevgi ve saygıya dayalı mesafeyi korumaları, objektiflikten ayrılmamaları, tüm öğrencilere eşit mesafede durmaları ve derse girdiği sınıflarda sınıf hâkimiyetine özen göstermelerinin önemi vurgulandı.

21-Öğrencilerin okula kayıt oldukları günden mezun olacağı güne kadar olan zaman dilimi içerisinde okul içindeki ve dışındaki davranışlarına dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeleri kararı alındı.

22-Periyodik aralıklarla sınıf aramaları yapılarak öğrencilerin yanlış ve hatalı davranışlarından caydırılmasına, okulda bulundurmaması gereken araç-gereç vb. maddeleri okula getirmesinin engellenmesi kararı alındı.

23-Öğle aralarında sınıflarda duran öğrencilerin denetim altında olması için nöbetçi öğretmenlerce periyodik olarak sınıfların gezilmesine,

24-Disiplin kurulunda alınan tavsiye kararlarının okulun web sitesinde paylaşılmasına,

25- Çiğli Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu'nun aldığı bu kararlara tüm öğrenciler uymakla yükümlüdür. Aksi davranışlarda bulunan öğrenciler yönetmeliklerde belirtildiği gibi işleme tabi tutulacaktır.

26- Kurulumuzca alınan bu kararlar, düzen ve  disipline dönük bütün faaliyetlerin amacı; öğrencilerimizi korkutmak veya sindirmek değil, birlikte yaşamanın gereği olan haklara saygı gösterilmesini sağlamaktır.

 

 

Cafer İZMİRLi              Ozan Onur DALTABAN    Emin CAN               Tevfik COŞAR

Okul Müdürü                     Başkan                             Üye                                      Üye