2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  2. DÖNEM 1.SINAV TAKVİMİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 1.SINAV TAKVİMİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  2. DÖNEM 1.SINAV TAKVİMİ

04.03.2024 2120

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  2. DÖNEM 1.SINAV TAKVİMİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  2. DÖNEMDE UYGULANACAK 1. SINAV TAKVİMİ

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİLER DİKKATE ALINARAK  SINAV TAKVİMİ HAZIRLANMIŞTIR.

 

MADDE 5- (1) Yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili olarak aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Sınav, öğrencilerin kazanım ve beceri edinme düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılır.

b) İlçe, il veya ülke genelinde ortak yazılı sınavlar yapılabilir. Bu sınavların uygulanmasına ilişkin iş ve işlemler millî eğitim müdürlüklerince yürütülür.

c) Bir dönemde her dersten iki yazılı sınav yapılır. Ancak haftalık ders saat sayısı altı ve üzeri olan derslerde il sınıf/alan zümrelerince karar alınması durumunda üçüncü sınav yapılabilir.

ç) Okullarda sınavlar;

1) 1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası–Kasım ayı ilk haftası,

2) 1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası–Ocak ayı ilk haftası,

3) 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası–Nisan ayı ilk haftası,

4) 2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası–Haziran ayı ilk haftası,

aralığında yapılır. Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilir. 

d) Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders öğretmeni ve eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından yeniden değerlendirilir.

f) Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır. Konu soru dağılım tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulur.

g) Ülke ya da il/ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar hariç, okullarda yapılan tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu ve farklı bilişsel düzeyde kazanımları ölçen maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılır.

ı) Türkçe/Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları; dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır. Ülke geneli ya da il/ilçe geneli ortak yazılı sınav yapılması durumunda sınavın uygulamalı kısmı okul tarafından yapılır ve iki sınav birlikte değerlendirilir.

m) Öğretmenler tarafından ünite/tema ve/veya konu sonlarında öğrencilerin gelişimini belirlemek için kısa süreli sınavlar yapılabilir.

Tüm öğretmenlerimizin yönetmelikte belirtilen husulara riayet etmeleri ve  gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

                          Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Ve Değerlendirme Yönetmeliğinde Belirtilen Esaslara Göre Sadece "Ülke ya da İl/İlçe Genelinde Yapılacak Ortak Yazılı Sınavlar Hariç, Okullarda Yapılan Tüm Sınavlar Cevaplarını Öğrencilerin Oluşturduğu Ve Farklı Bilişsel Düzeyde Kazanımları Ölçen Maddelerden Oluşan Yazılı Yoklama Şeklinde Yapılacaktır." 

           Millî Eğitim Bakanlığı, Öğrencilerin Gelişimini Takip Etmek, Müfredatın İşlenmesinde Okullar Arasında Bütünlük Sağlamak Ve Uygulama Birliği Oluşturmak Amacıyla Bu Yıl İlk Kez  Lise 9. Sınıfların "Türk Dili ve Edebiyatı" ve "Matematik" Derslerinin İkinci Yazılı Sınavlarını "Ülke Genelinde Ortak Sınav" Olarak Düzenleme Kararı Aldı. Bu Kapsamda, Ülke Genelindeki İlk Ortak Sınavlar,  9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik Dersleri için 27 aralık 2023 Çarşamba Günü Yapılacak. Bakanlıkça Hazırlanan Sorular Okullara Teslim Edilecek ve Sınav, Okul Tarafından Yapılacak. Sınav evrakı, İl Ölçme Değerlendirme Merkezlerince Değerlendirilecek.

                İl/İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğümüzün   İl ve İlçe Genelinde Yapacağı Ortak Sınavlar Netleştiğinde Ortak Sınav Takviminde Güncelleme Yapılacaktır.

SINAV TAKVİMİNİ İNDİRMEK İÇİN---------------->>>>>>>>>>>>>> TIKLAYINIZ

15-03-2024